zoneterapi og akupunktur

ZONETERAPI er en behandlingsform, der arbejder med alle vitale organer, nerve-systemet og hormonsystemet, lymfe- og blodkredsløbet via trykstimulering under fødderne. Under og på fødderne har vi et refleks-system, der afspejler hele vores krop. Ved at trykke og massere på refleks-zonerne stimuleres de respektive områder i kroppen. Det giver en udrensende og opbyggende virkning. Mange af vores lidelser og skavanker kan føres tilbage til ubalancer i kroppens energi.     Der arbejdes hen mod kroppens naturlige balance ud fra fysiologisk og kinesisk sygdomsforståelse. 

“Jeg har arbejdet med zoneterapi i mange år. Så mange år, at jeg uden tvivl kan sige at det er en af de bedste og mest virkningsfulde terapier overhovedet. Hvorfor og hvordan den virker ved vi ikke. Man må konkludere at der er meget i verden som er uforståeligt, men virker aldeles glimrende alligevel. Forklar energien fra elektricitet, atomer, biers evne til at flyve, selv om det burde være umuligt med den tunge krop og små vinger, m.v.
Zoneterapi er for mig at se den store hovedrengøring. Der hvor man aktiverer alle kroppens organer ved massage på de mangfoldige områder på foden, som alle har direkte kontakt tilbage til dem. Det er at forestille sig en computer, hvor du har et billede af hele din krop og tilhørende organer, så klikker du med musen (zoneterapien starter) på de forskellige steder du ønsker at behandle, der aktiveres nu energi til f.eks. leveren, og dens forskellige funktioner. Behandler man tyktarmens zone, varer det ikke længe før der kommer en kontant reaktion i form af tarmlyde fra klientens mave. Når man masserer området for den ømme skulder på foden ja, så gør det tilsvarende ondt der.” Gabriella Liisberg

AKUPUNKTUR har været kendt i Kina i flere tusinde år. De så og beskrev den sammenhæng, der er i os og i naturen omkring os. Den energi der er i alting, og som er grundlag for alt liv, kaldes qi. Qi skal flyde frit i kroppen, gør den det er vi sunde og raske, har et stabilt følelsesliv og mentalt overskud. Hvis qi blokeres, mistes eller bruges op vil det give symptomer og lidelser i kroppen. Gennem vores daglige liv skal vi sørge for, at vedligeholde den qi vi er født med.
Ved en akupunkturbehandling diagnosticeres klientens qi-tilstand ud fra et grundigt interview. Derefter sættes nåle i udvalgte punkter for at regulere og styre qi. Nålene sidder i huden ca. en halv time. Alle nåle er en-gangsnåle, der bliver kasseret efter brug.

Akupunktur og zoneterapi bruges ofte i kombination og får en hurtigere og gunstigere virkning, hvis du supplerer med vitaminer, mineraler og gode kostråd efter anbefaling fra uddannet behandler, f.eks. biopat.