Mit arbejde med fødsler – bog og forsøgsprojekt

Min bog om fødsler og zoneterapi
Min bog om fødsler og zoneterapi
Køb den her.

Med egne hænder – en bog om fødsler med zoneterapi og akupressur .
Fra bogens bagside: 
På mange fødeafdelinger kan kvinder, som ønsker at føde så naturligt som muligt og helst uden smertelindrende medicin, i dag vælge at få akupunktur. Tilsvarende kan den fødende de fleste steder vælge at have en zoneterapeut ved sin side under fødslen. Vejen til dette er blevet banet af Gabriella Liisberg, en entusiastisk, modig og fremsynet ildsjæl, som i slutningen af 80’erne satte sig for at demonstrere, at naturen og dens hjælpemidler kan udrette meget mere for en fødende kvinde, end den normalt for lov til i det moderne samfund. I “Med egne hænder” beretter hun om sin indsats for forskningen på området og om sine erfaringer med blandt andet at lindre smerter, regulere veer og løsne moderkager ved hjælp af zoneterapi og akupunktur. Desuden beskriver hun, hvad hun rent teknisk gør. Bogen er primært skrevet til kolleger, som ønsker at arbejde med gravide og fødende kvinder. Men bogen er med sine mane fødselsbeskrivelser vedkommende inspiration for alle, der arbejder med og/eller interesserer sig for fødsler – og ikke mindst “gravide familier” og de, som arbejder på at blive det.

 

 

Gabriella Liisberg, fertilitet og zoneterapi, fødselshjælper og graviditetsgener og alternativ behandling
Rapporten om pilotprojektet kan hentes her

Zoneterapi i forbindelse med fødslen, K.A.S. Gentofte, 1988

I 1988 lavede zoneterapeut Gabriella Liisberg et pilotprojekt på Københavns Amts Sygehus Gentofte. Projektet viste at zoneterapi er yderst effektivt som ve-stimulering og smertelindring hos fødende kvinder. Projektet viste også at zoneterapien er effektiv når moderkagen ikke løsner sig af sig selv efter fødslen.  Af 14 kvinder, hvis moderkage sad fast, fik 11 moderkagen løsnet med zoneterapi og undgik hermed et operativt indgreb.
Forfattere: Elisabeth Feder, Gabriella Bering Liisberg, Carsten Lenstrup, Helle Rosenø, Dorthe Taxbøl, Forende Danske Zoneterapeuters Forskningsråd, 1994